01 iulie – 31 decembrie 2009/

Scopul:Creşterea angajării civice organizaţiilor din domeniul persoanelor cu dizabilităţi prin implicarea activă a tinerilor cu dizabilităţi.

Obiective:

  1. Creşterea gradului de informare a societăţii cu privire la drepturile personelor cu dizabilităţi, pe parcursul implementării proiectului
  2. Implicarea mai activă tinerilor cu dizabilităţi în activitatea ONG-urilor prin folosirea mecanismelor democratice de participare şi responsabilitate, pe parcursul implementării proiectului.

Activitățile de bază a proiectului:

  1. Training în leadership şi management ONG
  2. Scoala de vară „Angajarea civică a tinerilor cu dizabilităţi
  3. Mini-proiectele participanţilor la Şcoala de vară

Rezultatele proiectului:

  • 16 participanţi care activează în domeniul organizaţiilor pentru persoane cu dizabilităţi, au participat la Training ”Leadership şi management ONG„ organizat în perioada de 3-5 august 2009 la Întreprinderea de Stat „Pensiunea Holercani”
  • 15 tineri cu dizabilitati a fost instruți la Școala de vară în perioada 2 – 8 august la Holercani pe următoarele subiecte: lidership, mecanismele de participare si responsabilitate, manisfestarii unei atitudini asertive si pro-active în apărare drepturilor persoanelor cu dizabilităţi.
  • 4 mini-proiecte realizate în domeniul promovării drepturilor persoanelor cu dizabilități de către tinerii cu dizabilități.

BUGETUL: 5 515 USD