Pe data de 16 septembrie, în incinta primăriei municipiului Edineț, a avut loc întâlnirea reprezentanților Centrului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități(CDPD) cu edilul orașului, dl Constantin Cojocaru. În cadrul întrevederii reprezentanții CDPD i-au prezentat primarului proiectul Colaborarea între persoanele cu dizabilități și autoritățile publice pentru implementarea politicilor ce vizează domeniul accesibilități, care urmează să fie implementat în această comunitate.

În mod specific, primarul a fost informat despre campania de evaluare a accesibilității clădirilor publice din raza municipiului, elaborarea unui raport despre accesibilitatea clădirilor publice din oraș și prezentarea acestuia autorităților publice locale. De asemenea, edilului i s-a comunicat și despre organizarea unei instruiri în domeniul standardelor de accesibilitate pentru arhitecții, verificatorii de proiect, condus de un expert de la Incercom. Dl Constantin Cojocaru și-a exprimat disponibilitatea de a contribui la organizarea training-ului pentru specialiștii în domeniul construcțiilor din Edineț.

În cadrul proiectului la Edineț este planificată constituirea unui grup de inițiativă, alcătuit din persoane și organizații care sunt afectați de absența accesibilității în clădirile și spațiile publice. Grupul de inițiativă va participa în campania de evaluare a accesibilității comunității lor și în elaborarea unui raport și a unui plan de acțiuni pentru accesibilizarea clădirilor publice.

Activitatea este organizată în cadrul proiectului ”Colaborarea dintre persoanele cu dizabilități și autoritățile publice pentru implementarea politicilor ce vizează domeniul accesibilități”, finanțat de Ambasada Finlandei în Republica Moldova, cu sediul la București. Scopul acestuia este de a crește nivelul colaborării dintre persoanele cu dizabilități și autoritățile publice din șase orașe ale țării: Edineț, Sângerei, Orhei, Căușeni, Comrat și Ceadâr-Lunga.

Conducerea primăriei Edineț salută parteneriatul dintre autoritățile locale și persoanele cu dizabilități pentru accesibilizarea orașului