Accesibilitatea la serviciile și instituțiile statului pentru persoanele cu dizabilități încă este o provocare de top, în Republica Moldova.

Astfel la data de 09.09.2019 un grup de inițiativă în frunte cu Dl. Vasile Savca și Natalia Golan împreună cu reprezentanții Asociației Obștești Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități (CDPD), în cadrul proiectului “ Colaborarea dintre persoanele cu dizabilități și autoritățile publice pentru implementarea politicilor ce vizează domeniul accesibilități”, s-au întâlnit cu vice-primarul orășelului Căușeni, Dl. Victor Lebedev, cât și cu fostul primar, care la moment este deputat în Parlamentul Republicii Moldova, Dl. Grigore Repeșciuc, cât și cu președintele consiliului raional Dl. Nicolae Gorban. La aceste întâlniri s-a discutat problema accesibilității în orașul și raionul Căușeni, provocările și planurile de colaborare pe viitor, de asemenea s-a discutat cum pot fi soluționate aceste probleme pe viitor.

Astfel, propunerile de colaborare dintre persoanele cu dizabilități și autoritățile publice locale și centrale au fost binevenite și oportune. Sperăm să fie o colaborare fructuoasă în continuare dintre grupul de inițiativă și autoritățile publice locale.

Activitatea dată a fost organizată în cadrul proiectului ”Colaborarea dintre persoanele cu dizabilități și autoritățile publice pentru implementarea politicilor ce vizează domeniul accesibilități”, finanțat de Ambasada Finlandei în Republica Moldova, cu sediul la București. Scopul acestuia este de a crește nivelul colaborării dintre persoanele cu dizabilități și autoritățile publice din șase orașe ale țării: Edineț, Sângerei, Orhei, Căușeni, Comrat și Ceadâr-Lunga.

 

Mobilizarea persoanelor cu dizabilități din raionul Căușeni pentru cooperarea cu autoritățile publice locale privind accesibilizarea comunității lor