Ce este procesul civil, ce este procesul de contencios administrativ, de ce este necesar un proces de judecată, sunt întrebările la care autorii celui de-al patrulea infografic oferă răspuns într-un limbaj simplu, pe înțelesul tuturor.
Cititorii pot afla despre tipurile de încălcări ale drepturilor persoanei care pot declanșa procesul civil sau procesul de contencios administrativ. Totodată, ei pot afla informații esențiale despre cererea de chemare în judecată și hotărârea de judecată. Autorii au accentuat, de asemenea, prevederile legii care asigură accesul persoanelor cu dizabilități la procesele civile și procesele de contencios administrativ.
Infograficul este diseminat în contextul campaniei de comunicare despre accesul la justiție a persoanelor cu dizabilități. Campania se desfășoară în cadrul proiectului ”Suport în dezvoltarea și implementarea politicilor privind accesul la justiție pentru persoanele cu dizabilități”, implementat de Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, cu suportul USAID Moldova
Click aici pentru a descarcă infograficul în calitate înaltă