În perioada 21-23 august, un grup de persoane cu deficiențe de auz, aflate în căutarea unui loc de muncă, au participat la program de instruire pentru dezvoltarea abilităților de angajare în câmpul muncii. Ei au învățat despre toate etapele pentru obținerea unui post de muncă: redactarea CV-ului, alcătuirea mesajului de însoțire către managerul de recrutare a personalului, pregătirea de interviul de angajare etc. Instruirea s-a desfășurat în incinta Centrului Național de Informare și Reabilitare a Asociației Nevăzătorilor din Moldova.

Persoanele cu dizabilități au avut, de asemenea, activități practice, oferindu-li-se  posibilitatea să exerseze participarea lor la un interviu de angajare. Participanții au încheiat training-ul cu CV-urile pregătite și cu motivația de a se angaja în câmpul muncii. În continuare ei vor fi asistați în procesul de identificare a posturilor vacante potrivite și vor fi asistați în procesul de angajare în câmpul muncii.

Instruirea este organizată  în cadrul proiectului ”Oportunități mai bune de angajare în câmpul muncii pentru persoanele cu dizabilități din Moldova,”-  Programul abilitare economică și  angajare asistată implementat de Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, cu suportul fundației World Jewish Relief din Marea Britanie.