/, Principala/Persoanele cu dizabilități senzoriale din Moldova vor putea să se angajeze mai ușor în câmpul muncii

Persoanele cu dizabilități senzoriale din Moldova vor putea să se angajeze mai ușor în câmpul muncii

Începând cu data de 13 iulie 2017 persoanele cu dizabilități senzoriale din Moldova, aflate în căutarea unui serviciu, pot beneficia de suport pentru angajarea în câmpul muncii. Cei interesați vor putea să se înscrie în programul de angajare asistată, administrat de Centrul pentru Persoanele cu Dizabilități.

Persoanele cu deficiențe de auz și de văz beneficiază de orientarea vocațională, seminare de pregătire pentru plasarea în câmpul muncii, precum și serviciul de angajare asistată. Participanții cu necesități speciale învață cum să-și elaboreze și actualizeze CV-ul, cum să identifice locurile vacante potrivite, cum să comunice la interviul de angajare etc. După finalizarea instruirii, persoanele cu dizabilități vor fi încurajate să parcurgă singuri procesul de angajare, atât cât vor putea, fiind asistați de consilierul în angajare doar atunci când vor avea nevoie.

Participanții cu dizabilități, în special, cei din regiunile rurale și orășelele țării noastre, care doresc să-și dezvolte o afacere, vor putea beneficia de o inițiere în domeniul antreprenorial. După lansarea afacerii, persoanele vor primi consiliere pentru dezvoltarea întreprinderii lor.   

Anul trecut, în cadrul aceluiași proiect, în rezultatul suportului primit, 28 de persoane cu dizabilități au fost angajate în câmpul muncii. Este de remarcat faptul că unul din participanții programului, în rezultatul asistenței primite, a reușit să-și lanseze o afacere mică în orașul Leova, iar o persoană nevăzătoare din mun. Chișinău, datorită suportului oferit, a reușit să-și creeze un loc de muncă.  

Unul dintre obiectivele importante ale proiectul prezent este de a crește nivelul de pregătire pentru angajare a persoanelor cu necesități speciale, prin dezvoltarea competențelor lor personale și profesionale. Echipa de implementare și-a propus, de asemenea, să stabilească și să încurajeze parteneriatele cu angajatorii care sunt disponibili să ofere locuri de muncă pentru persoanele cu dizabilități.

Programul de angajare asistată se realizează în cadrul proiectului ”Oportunități mai bune de angajare în câmpul muncii pentru persoanele cu dizabilități din Moldova”, și este implementat de Centrul de Asistență Juridică pentru Persoane cu Dizabilități, cu suportul financiar al organizației World Jewish Relief, Marea Britanie.   

2018-01-24T12:30:15+00:00 December 28th, 2017|Noutați, Principala|0 Comments

Leave A Comment

Font Resize
Contrast