Acest spot a fost creat în cadrul campaniei de comunicare Chișinăul accesibil pentru TOȚI și are drept scop să sensibilizeze opinia publică și administrația municipală despre importanța accesibilității clădirilor și spațiilor publice din orașul Chișinău pentru toate persoanele. Inaccesibilitatea este o problemă majoră a infrastructurii capitalei și a localităților din țara noastră. Raportorii speciali ONU pentru drepturile persoanelor cu dizabilități, dl. Shuaib Chalklen și dna. Catalina Devandas Aguilar , în cadrul vizitelor de monitorizare în țara noastră, au apreciat străzile și clădirile publice din orașul Chișinău ca fiind 99% inaccesibile pentru persoanele cu mobilitate redusă. Accesibilitatea la mediul fizic, la transport și informație, precum și traiul independent în comunitate sunt niște drepturi garantate de Convenția ONU privind drepturile persoanelor cu dizabilități și  legislația națională. 

În contextul lucrărilor de reparație realizate de Primăria municipiului Chișinău, este important să fie respectate, cu strictețe, standardele de accesibilitate a spațiilor și clădirilor publice din oraș. Mai multe organizații ale persoanelor cu dizabilități și a grupurilor de inițiativă, și-au unit eforturile în cadrul Platformei civice, cu același nume, Chișinăul accesibil pentru TOȚI, pentru a promova implementarea standardelor de accesibilitate în municipiul Chișinău. Coaliția își propune să instituie, în parteneriat cu administrația municipală, un mecanism de consultare a persoanelor cu mobilitate redusă, precum și un plan de acțiuni pentru accesibilizarea spațiilor și clădirilor publice din capitală, ambele prevăzute de legislație.

În cadrul campaniei de comunicare mai sunt planificate producerea altor două spoturi promoționale, precum și organizarea unor evenimente de sensibilizare a opiniei publice și a funcționarilor responsabili de adoptarea deciziilor. Activitățile sunt realizate de Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, în parteneriat cu organizațiile membre ale Platformei civice Chișinăul accesibil pentru TOȚI. Campania de comunicare ”Chișinăul accesibil pentru TOȚI” este o activitate realizată în cadrul proiectului Inițiativa civică pentru promovarea mobilității pietonale în municipiul Chișinău, realizat de Centrul pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități, cu suportul financiar al Fundației Soros Moldova, Departamentul Buna Guvernare. Responsabilitatea pentru mesajele și opiniile exprimate în acest spot aparține Centrului pentru Drepturile Persoanelor cu Dizabilități și nu reflectă neapărat punctul de vedere al Fundației Soros Moldova.